Smoked BBQ beans *vegan*

Helt seriöst och med handen på hjärtat, jag vaknade vid klockan 05:00 idag av att jag hade världens cravings efter smooked BBQ beans.
Det är förmodligen någon form av kortslutning i hjärnan samt att jag har sjukt jobbiga pms besvär just nu, men kombinationen av detta har i vilket fall som helst "pushat" mig in i en mat-period där jag just nu vill att precis allt ska vara "bönigt" och smaka "rökigt"!
 
Så trots att jag var ledig idag och inte ens hade en liten tanke om att jag tänkte lämna lägenheten för att ge mig ut i detta vinterland så blev mina cravings tillslut så ihärdiga att jag letade upp första bästa veganska recept efter smooked beans på nätet (som visade sig smaka gudomligt trots tveksam ingredienslista) och därefter så blev det till att slänga sig ut i kylan och styra riktning mot Hemköp eftersom det enda mitt kylskåp hade att erbjuda var 2 kilo pumpa och ett paket med färska daddlar.
(note to myself: väx upp börja prioritera veckohandlingen)
 
Receptet var simpelt och resultatet blev alldeles himmelskt gott! precis som jag hade tänkt mig!
 
-2 stora gula lökar - 3 st vitlöksklyftor - 1 burk med marinara sås - 3 teskedar maple syrup - 4 teskedar äpplecidervinäger - 3 teskedar tamari - 3 matskedar ketschup - 3 teskedar chillikrydda - 2 teskedar smoked paprika pulver - 2 teskedar senapspulver - 1 tesked kummin - salt+peppar-
 
 
Fräs lök och vitlök i en wookpanna, tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt det "puttra" under lock på svag värme i 10-15 min så att den rökiga smaken från sirapen och paprikakryddan hinner sprida sig.
Använd en stavmixer för att släta ut allt till en jämn sås och tillsätt sedan tre burkar (380g) med stora vita bönor.
 
Mums!



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback