Sephora

Jag gick in på Sephora för att köpa en pincett, kom sedan ut med det här:
Ser ni någon pincett? nä inte jag heller... it`s the curse of Sephora.
 
 
 Life right now...

Drack några cider på balkongen igår tillsammans med min kompis Anna.
Det var verkligen jätte trevligt och dessutom första gången på det här året som det har varit tillräckligt varmt för att jag ska kunna sitta där och sola.
 
Något som inte var lika trevligt som Xcider i solen, var imorse när jag vaknade och insåg att jag var bakis haha, och extra smärtsamt kändes det när jag insåg att jag hade en tvättid klockan 08:00.
 
Men två glas vatten och en ipren senare så kändes livet ganska trevligt igen.
 
Imorgon så blir det en heldag på stan för att köpa det sista som jag och Tätzi kommer att behöva på vår resa, jag måste även packa resväskan, och sedan så blir det lite film och pizza på kvällen, samt sleepover hos mig för Tätzi, innan vi på fredag drar till flygplatsen i väntan på att få kicka igång äventyret på Kreta!
 House of comarre

"Born into a life of secrets and service, Chrysabelle's body bears the telltale marks of a comarré—a special race of humans bred to feed vampire nobility. When her patron is murdered, she becomes the prime suspect, which sends her running into the mortal world...and into the arms of Malkolm, an outcast vampire cursed to kill every being from whom he drinks.

Now, Chrysabelle and Malkolm must work together to stop a plot to merge the mortal and supernatural worlds. If they fail, a chaos unlike anything anyone has ever seen will threaten to reign."
 

Jag minns hur jag totalt tappade hakan under bussresan på väg hem från stan när jag tog upp den första delen av House of comarre ur min påse från science fiction bokhandeln och insåg, redan efter två sidor att den här boken var så pass mäktig att den krävde total tystnad omkring mig och hundra procent fokus från min sida att det bara var att lägga ner boken i påsen igen och göra ett nytt försök sen när jag kom hem, för this shit gick inte att läsa på en buss med pratglada resenärer.
 
Serien är så otroligt tung och mäktig och även om varje sida är en fröjd att läsa så känns det samtidigt som att man får en djupdykning i research inför en kommande tenta haha.
Efter fem böcker så sitter jag nu här med massa "kunskap" om vad den onda sidan vill ha och varför de goda kämpar emot, hur de olika världarna fungerar, vilka delstater av USA som erbjuder fristad för övernaturliga ting, hur den politiska ställningen ser ut mellan de som lämnar sina gravar på nätterna och de som simpelt lever i ljuset, samt varför varken människor eller övernaturliga varelser vill ha något att göra med alla halvblodsindivider.
Vad jag däremot ska göra med den här kunskapen nu när alla fem böckerna är lästa och har tagit sin plats i bokhyllan vet jag inte, men det känns som att jag borde åka runt och föreläsa om politiskt ställningstagande i en värld som inte existerar haha.
Och efter allt som jag nämnde om böckerna i texten ovan så följer man som läsare dessutom alla uppdrag och bekymmer som karaktärerna i boken handskas med på sidan av själva grund storyn.
Jag menar... det är lite av en tidskrävande hobby att ta sig igenom den här serien!
 
Men det är också så jävla värt det och hade jag kunnat radera House of Comarre från mitt minne bara för att få läsa den igen och uppleva varje kapitel på nytt för första gången så hade jag gjort det.
 
The lacy gold mapped her entire body. A finely wrought filigree of stars, vines, flowers, butterflies, ancient symbols and words ran from her feet, up her legs, over her narrow waist, spanned her chest and finished down her arms to the tips of her fingers.