Ani Cura - Västra djursjukhuset

"God made the cat in order that humankind might have the pleasure of caressing the tiger"
 
Om det är en läxa här i livet som jag verkligen måste lära mig så är det att när det kommer till frågor om fysisk hälsa gällande dig själv, personer du älskar eller som i det här fallet dina djur (katter) så är det typ ALDRIG en bra idé att sätta sig vid datorn och börja googla.
 
Resultatet kommer nämligen inte bara sätta dina känsliga små nerver på prov utan det kommer även att leda till sida efter sida med dramatisk historik på din dator = om du är människa så kommer din sökning på förkylning sluta med ett resultat kring cancer och om du misstänker foderallergi på dina katter (vilket är vad hela den här cirkusen handlar om) så hinner du knappt skriva ordet innan du plötsligt har ett medlemskap på något anonymt kattforum med sida efter sida om hur dina fyrbenta hårbollar har skabb eller i värsta fall loppor -vilket också leder dig till sidor om hur du rakar pälsen på en katt samt en tripp in på Eniro i sökandet efter telefon nummer till Anticimex.
(note to readers: det är vid den här stunden som jag även bör införa en liten informationsrad och bekräfta det ni säkert redan misstänker, nämligen att jag är en fullvuxen hypokondriker)
 
Trots min ångest på tio kilo så lyckades jag efter många timmar slita mig från datorn och med tankarna på kattpest och djurkyrkogårdar så blev det tillslut att jag bokade en tid hos veterinären.
 
 
The Good news: Jag testade en ny veterinärklinik som jag inte har varit hos innan. AniCura heter den och ligger i samma område där jag numera bor vilket är jätte smidigt för min förra klinik låg ca 40 minuter bort samt krävde två bussbyten, personalen hos AniCura är dessutom helt underbar samt att jag uppskattade det faktum att efter att man hade registrerat sig vid disken så fanns det ett separat väntrum för kattpatienter. Det drog verkligen ner på stressen för katterna.
 
Men den mest fantastiska nyheten är att ingen av mina små odjur har skabb (vilket jag efter min google sökning var helt fucking övertygad om eftersom både Monster och Sailor Moon har haft problem med öronen) utan OM det är så att de har foderallergi -vilket veterinären trodde det handlade om-  så kommer mitt nya foder som jag redan har börjat ge dom att automatiskt ta hand om problemet så fort alla "partiklar" från den tidigare födan har lämnat kroppen.
 
The Bad news: Helvete vad dyrt det är att gå till veterinären...
Nu passade jag även på att vaccinera mina små hårbollar när jag ändå var där men för ett besök som varade i ca 15 min och bestod av allmän undersökning av vikt, en snabb titt på tänder, tandkött och ögon, två vaccinsprutor, prover på Monster och Sailor Moons öron så slutade kalaset (med avdrag pga försäkring) på 3400 kr.
 
Självklart så ska man ta med sina djur till veterinären om de är sjuka eller man misstänker att något är fel, själv så ångrar jag absolut inte att jag bokade tiden, det är inte förrän nu som jag kan slappna av och sluta oroa mig, och ärligt talat så borde man inte skaffa djur om man inte har ekonomin till att täcka veterinär kostnader ifall olyckor skulle ske, men det är lite läskigt hur snabbt man kommer upp i pris när man dessutom betalar för en försäkring.
 pokemon go

 
"Det är bara ett kul spel som jag brukar testa ibland" var den exakta meningen som jag sa till min familj och mina vänner gällande Pokemon Go, sedan så drog pojkvännen till Danmark över helgen, jag fick då tråkigt och mitt spel som jag bara brukade knappa lite på "ibland" är numera mitt lilla skötebarn.
 
Inte nog med att jag släpade mig ur världens bakis-koma i söndags (efter att jag hade tillbringar hela morgonen med att spy på toaletten. TMI) för att jag behövde ta mig ut och skaffa fler Pokemon bollar, jag har dessutom gjort en vana av att med omsorg döpa mina små monster - gärna med old people names.
Och idag så vandrade jag och min kompis Therese genom hela slottskogen och drog på oss världens solbränna bara för att nå rätt kilometerantal så att våra ägg kunde kläckas haha.
 
 
Fördelar med att spela Pokemon: Jag har helt övergett mitt playstation så timmar när jag annars brukade spela Mad max hemma i lägenheten har nu ersatts av långpromenader i sökandet efter pikachu.
Jag bränner heller inte någon dödtid med att sitta med min Ipad i soffan utan varje chans jag får till att gå ut och röra på mig, den tar jag. 
 
Jag har dessutom träffat så himla många människor genom spelet och det har många gånger slutat med att man står i stora folkgrupper, pratar, snackar, byter tips mm.
En annan rolig grej är att trots att det har gått mer än ett år sedan jag flyttade till min lägenhet så är det inte förrän nu som jag faktiskt har utforskat området jag bor i.
 
Nackdelar med att spela Pokemon: Personligen så är jag väldigt försiktig av mig när jag spelar, jag har alltid koll på min omgivning och jag är inte den som är i vägen eller stör andra. Jag föredrar att hålla mig på promenadstigar, stranden eller skogen. Däremot märker man att allmänheten har fått nog.
Så trots att JAG inte har varit i vägen för någon så har det ibland hänt att folk släpper lite dumma komentarer, det tycker jag är tråkigt.
 
Igår tex så satt jag ner på en bänk, drack en take away kaffe, väntade på min kompis som var sen och när en man såg att jag hade mobilen uppe (jag hade inte ens igång spelet) så fick jag genast en spydig kommentar för att han trodde att jag spelade. Så himla onödigt.
En liknande sak hände när jag och Therese var i slottskogen. Vi stod still mitt på en ENORM äng och fångade Pokémons, det var bara vi där för det var rätt tidigt på en måndag och några kom på sina cyklar och verkligen cyklade förbi oss så nära de bara kunde och skrek "men flytta på er" med en slags "påklistrad" frustration av att vi på något sätt var i vägen.
Fanskapen hade en HEL äng att cykla på och de kan inte cykla runt oss?
Jag tycker själv att det är störande när folk bromsar på gågator, cykelvägar mm eller när de springer in i folks trädgårdar för att fynda men snälla dra inte alla över en kant.www.Veganboxen.se

Något som jag verkligen kan rekomendera och som må verka simpelt men som alltid dyker upp som en trevlig suprise en gång i månaden är veganboxen. 
 
Det är precis som det låter. En box med en härlig och ganska generös blanding av veganskt (och 99% glutenfritt) godis, mellanmål, matprodukter, energy bars mm och som till ett ganska lågt pris gör att man får prova på allt från de senaste till de populärare produkterna på den veganska marknaden.
Det är ett kul sätt att prova nya produkter till ett billigare pris än om man hade köpt det i butik.
 
Jag har prenumererat på min veganbox i ca fem månader nu och hittils så har jag varit med om att det funnits en produkt som jag absolut inte tyckte om (lets face it, man kan inte göra ätbar mörk choklad på ingefära), annars så har resten bara varit en trevlig och ny upplevelse :)