Down the Rabbit hole

Jag fyller 26 år idag!!!
 
Hahaha, jag hade en slags tanke om att jag skulle börja det här inlägget helt epic genom att namedroppa någon kändis som också fyller år idag (som om det skulle höja min status) men efter två misslyckade sökningar på google så lyckades jag bara få fram namnet på en ishockeyspelare från Kanada som jag inte ens nästan vet vem det är, samt USAs första kvinnliga- numera avrättade-seriemördaren Aileen Wournos... ehhh... inte riktigt vad jag hade tänkt mig haha!
 
På lördag så drar sjävla "firandet" igång, jag har nämligen bokat ett "guldpaket" med övernattning  på First G Hotell i stan för mig och en vän, det kommer att bli en mix av spa& relax till följd av förfest, neon-shots och nattklubb.
Men för att jag ändå skulle få uppleva lite födelsedags "magi" såhär på en tisdag och inte behöva vänta till helgen, så drog min fina vän och goth-pingla Josephine med mig till "Down the Rabbit Hole" som är ett "Alice in Wonderland" cafeè med veganska alternativ.
 
... med utan tvekan det mest magiska och sagolika lilla fik i hela Göteborg!
Det kändes som att jag satt i ett dockskåp när jag mumsade på min veganska pumpkin spice cupcake. 
 
 
 
 
 
 
 The Selection series - Kiera Cass

"Thirty-five beautiful girls. Thirty-five beautiful rivals.
It's the chance of a lifetime and 17-year-old America Singer should feel lucky. She has been chosen for The Selection, a reality TV lottery in which the special few compete for gorgeous Prince Maxon's love.
Swept up in a world of elaborate gowns, glittering jewels and decadent feasts, America is living a new and glamorous life. And the prince takes a special interest in her, much to the outrage of the others.
Rivalry within The Selection is fierce and not all of the girls are prepared to play by the rules.
But what they don't know is that America has a secret - one which could throw the whole competition. and change her life forever."
 
 
 “So here I was expecting at the very best a cordial welcome from the girls who were prepared to fight me to the death for someone I didn’t want. Instead I was embraced.”
 
That moment när du simpelt köper en bok på sci fi bokhandeln i tron att det blir en "bal på slottet" och sedan inser att det är början på ett slags litterärt experiment där författaren bryter alla regler och försöker göra en slags kemisk korsning mellan The Hunger Games, Americas next top model, The Divergent, askungen, elaka blonderade brudar, Miss World och en hög dos av konservativ politik.
Låter det krångligt?!... man kan även kalla det för en dystopisk version av The Bachelor.
 
Nåja, trots att det inte riktigt blev som jag hade förväntat mig när jag först lät mig förtrollas av de otroligt fina omslagen så är jag uppriktigt imponerad av hela serien.
Det känns ungefär som vuxenversionen av sagor från min barndom där man först fastnar i det nostalgiska med prinsar och prinsessor i sökandet efter kärlek men sedan slås av den brutala verkligheten.
 
De första tre böckerna handlar om America Singer och har trots sin fairytale come alive känsla en riktig djupdykning i det politiska maktspelet mellan rika och fattiga och hur samhället är uppbyggt båda innanför och utanför kungarikets murar.
 
De två avslutande delarna däremot utspelar sig ca 18 år senare med en annan huvudkaraktär och är mer av en lättsam och rolig läsning, den här gången med omvänd story där trettiofem killar får chansen att tävla om en prinsessa.veganboxen - September