Tacobell lasagne

När det kommer till vegansk matlagning så tror jag nog att lasange är den maträtten som varje nybörjare i köket borde ge sig på med att försöka tillaga.
Det är också den där typen av maträtt som är perfekt när man försöker göra slut på de sista grönsakerna i kylskåpet (det räcker tex om man har ett paket med lasangeplattor och en påse med morötter)
Oavsett ingredienser så är processen likadan varje gång och tiden i ugnen förändras aldrig, det enda som varier är hur mycket eller hur lite man väljer att krydda...
 
Jag brukar alltid göra lasange på gul lök, rivna morötter och paprika men den här gången så ville jag testa den mer klassiska versionen och göra det på färs.
Jag valde däremot att ändå göra en liten twist på det hela så när jag väl var i affären och köpte vego färs så passade jag även på att norpa åt mig ett paket med taco krydda samt en burk med mild salsa.
 
 
 
Vego färs: 3 gula lökar, 500 gram vego färs, 1 paket tacokrydda, 5 dl vatten och 250 ml av oatlys matlagningsgrädde (går också bra med tex kokos/mandelmjölk)
 
Jag började med att lägga ett lager med färs i botten på en ugnsform, därefter så lade jag den första omgången med lasangeplattor som jag sedan täckte med salsakryddan.
Därefter så upprepade jag samma steg en gång till och toppade sedan allt med lite riven Jeezly som är en vegansk ost från Astrid och aporna, det var däremot första gången jag någonsin testade den och njaa... helt okej men ingen favorit.
 
Ploppade sedan in skönheten i ugnen på 225 grader i 45 minuter <3Kommentarer

Kom ihåg


Trackback