Jessabelle

"From the mastermind producer of Paranormal Activity and Insidious comes the ghostly tale of Jessabelle. Returning to her childhood home in Louisiana to recuperate from a horrific car accident, Jessabelle comes face to face with a long-tormented spirit that has been seeking her return -- and has no intention of letting her escape."
 
 
Åh denna besvikelse...
Jag och Tessan hade filmkväll igår och efter att först ha tittat på Alexander Skarsgårds magrutor i Tarzan och blivit smått förälskade i dessa två meter av muskler och perfektion, så kände vi att det var dags att kväva hormonerna och istället kicka igång lite kalla kårar med en skräckis.
 
Jag har velat se Jessabelle sedan den först kom ut år 2014 men av någon orsak så har det aldrig blivit av, däremot så har jag tittat på trailern i omgångar och verkligen sett fram emot att få se den.
Men tyvärr så dog alla förväntningar rätt snabbt...
De första 30 minuterna av Jessabelle är riktigt grymma - som tittare så slängs man in i storyn och dröjer inte länge innan det kusliga kickar igång, ett stort plus dessutom är det faktum att skådespelarna är relativt okända vilket bidrar till känslan av att det känns mer äkta än filmatiserat.
Däremot... när en halvtimma väl hade passerat så var det som att "grundstoryn" och det som trailern hade lovat långsamt började försvinna och plötsligt så började jag se likheter mellan Jessabelle och en film från 2005 som heter "The skeleton key".
 
Och det var inte några små likheter heller...
Båda filmerna utpselar sig i träskmarkerna av New orleans där ett och samma (eller i alla fall till utseendet likadant) hus är hemsökt av plågade själar från en tid då man i the south fortfarande ägde slavar.
Och inte nog med det -spoiler alert- Jessabelle har till och med samma slut som The skeleton key.
 
Efter att vi hade tittat klart på Jessabelle så satte jag mig ner och googlade regissör, produktionsbolag mm för att kolla om filmerna hade någon koppling till varandra men nä... inte alls.
Snacka om irriterande. Jag har faktiskt ingenting emot om filmer liknar varandra eller om någon gör en remake av en annan film, däremot... när en "självständig" film med en tillhörande trailer lovar tittarna en specifik story - då är det faktiskt väldigt frustrerande när den efter en halvtimma förvandlas till en kopia av en väldigt omtalad film som kom för tio år sedan och som förmodligen de flesta skräckfilmsfantaster garanterat har sett.
 
 
Jag betalade liksom inte för att se en film jag redan har sett fast då med Kate Hudson i huvudrollen.