Ani Cura - Västra djursjukhuset

"God made the cat in order that humankind might have the pleasure of caressing the tiger"
 
Om det är en läxa här i livet som jag verkligen måste lära mig så är det att när det kommer till frågor om fysisk hälsa gällande dig själv, personer du älskar eller som i det här fallet dina djur (katter) så är det typ ALDRIG en bra idé att sätta sig vid datorn och börja googla.
 
Resultatet kommer nämligen inte bara sätta dina känsliga små nerver på prov utan det kommer även att leda till sida efter sida med dramatisk historik på din dator = om du är människa så kommer din sökning på förkylning sluta med ett resultat kring cancer och om du misstänker foderallergi på dina katter (vilket är vad hela den här cirkusen handlar om) så hinner du knappt skriva ordet innan du plötsligt har ett medlemskap på något anonymt kattforum med sida efter sida om hur dina fyrbenta hårbollar har skabb eller i värsta fall loppor -vilket också leder dig till sidor om hur du rakar pälsen på en katt samt en tripp in på Eniro i sökandet efter telefon nummer till Anticimex.
(note to readers: det är vid den här stunden som jag även bör införa en liten informationsrad och bekräfta det ni säkert redan misstänker, nämligen att jag är en fullvuxen hypokondriker)
 
Trots min ångest på tio kilo så lyckades jag efter många timmar slita mig från datorn och med tankarna på kattpest och djurkyrkogårdar så blev det tillslut att jag bokade en tid hos veterinären.
 
 
The Good news: Jag testade en ny veterinärklinik som jag inte har varit hos innan. AniCura heter den och ligger i samma område där jag numera bor vilket är jätte smidigt för min förra klinik låg ca 40 minuter bort samt krävde två bussbyten, personalen hos AniCura är dessutom helt underbar samt att jag uppskattade det faktum att efter att man hade registrerat sig vid disken så fanns det ett separat väntrum för kattpatienter. Det drog verkligen ner på stressen för katterna.
 
Men den mest fantastiska nyheten är att ingen av mina små odjur har skabb (vilket jag efter min google sökning var helt fucking övertygad om eftersom både Monster och Sailor Moon har haft problem med öronen) utan OM det är så att de har foderallergi -vilket veterinären trodde det handlade om-  så kommer mitt nya foder som jag redan har börjat ge dom att automatiskt ta hand om problemet så fort alla "partiklar" från den tidigare födan har lämnat kroppen.
 
The Bad news: Helvete vad dyrt det är att gå till veterinären...
Nu passade jag även på att vaccinera mina små hårbollar när jag ändå var där men för ett besök som varade i ca 15 min och bestod av allmän undersökning av vikt, en snabb titt på tänder, tandkött och ögon, två vaccinsprutor, prover på Monster och Sailor Moons öron så slutade kalaset (med avdrag pga försäkring) på 3400 kr.
 
Självklart så ska man ta med sina djur till veterinären om de är sjuka eller man misstänker att något är fel, själv så ångrar jag absolut inte att jag bokade tiden, det är inte förrän nu som jag kan slappna av och sluta oroa mig, och ärligt talat så borde man inte skaffa djur om man inte har ekonomin till att täcka veterinär kostnader ifall olyckor skulle ske, men det är lite läskigt hur snabbt man kommer upp i pris när man dessutom betalar för en försäkring.