Daylights end

"Years after a mysterious plague has devastated the planet and turned most of humanity into blood-hungry creatures, a rogue drifter on a vengeful hunt stumbles across a band of survivors in an abandoned police station and reluctantly agrees to try to help them defend themselves and escape to the sanctuary they so desperately need."
 
 
Postapokalyptiskt när det är som allra bäst...
 
Även om jag älskade den här filmen så går det inte att komma ifrån det faktum att jag under hela "daylights end" satt och mummlade för mig själv "asså det här är för bra för att vara sant", för det borde vara omöjligt att få till en såpass välgjord monsterfilm som denna med en sådan låg budget som siffrorna visar.
Och att de sedan lyckades få in Johnny Strong (känd från Sinner& Saints och sångare i rockbandet Operator) i huvudrollen efter att han mer eller mindre har lagt sin skådespelarkarriär på hyllan... ehh... alltså hur????
 
Oh well, det var i alla fall en riktigt trevlig överraskning och det känns kul att ha snubblat över en sådan skatt i filmhyllan.
 
Hela filmen är 100% action rakt igenom och det finns knappt en enda scen där allt är stilla och ingen flyr från sitt liv eller är face to face med blodtörstiga odjur. - det var nästan så att man knappt vågade blinka med rädsla för att man skulle missa något.
 
Det enda negativa... och det är knappast någonting som jag tycker sänker betyget för filmen men det är nog ändå värt att nämna - jag tror att många som ser/köper den här filmen kanske gör det med tron att de ska få sig en zombie rulle när det i själva verket är en vampyrfilm.
Själva trailern var lite otydlig med den informationen och filmens vampyrer ser verkligen ut att vara importerade från the walking dead istället för Dracula untold men oh well...
Zombies eller inte... det är i alla fall en riktigt grym monsterfilm!Kommentarer

Kom ihåg


Trackback