Royal canin - Hypoallergenic

Hämtade ut ett paket på posten igår med torrfoder till Sailor Moon.
Det är ett veterinärfoder från Royal Canin som heter Hypoallergenic och med sina 4,5 kilo så kostar det typ lika mycket som en utekväll på krogen samt resan hem med taxi kurir haha.
 
Nu delar ju inte jag och lillkatten DNA eftersom det minst sagt vore creepy -och något olagligt- ifall det var så att jag hade fött henne på BB men med det sagt ... så verkar det ändå som att det där med IBS och övriga magbesvär går i familjen haha.
 
 
Sailor Moon är egentligen en frisk katt så det faktum att hon går på veterinär foder till ett värde av vad den svenska befolkningen lägger på saffran under juletider, är inget att bli orolig för, däremot så har hon en sväng av livsmedelsintolerans som först visade sig i somras och som gjorde att hon tvättade sig på insidan av låren så att det blev kala fläckar samt att hon kliade sönder sig bakom öronen.
 
Så för att hon ska må bra så äter hon nu endast sensitive foder utan vete och som går att köpa i vilken matbutik eller zoocenter som helst och var tredje månad -för att få magen att gå plus minus noll- så äter hon endast Hypoallergenic för att på så sätt kunna "boosta" immunförsvaret utan att hon riskerar att bygga upp en tolerans mot sina foder utan vete, vilket hon hade gjort om hon inte hade Hypoallergenic att tillfälligt ändra sin kost med.Kommentarer

Kom ihåg


Trackback