Bland bubblor och Seaweed

Jag har badat så mycket den senaste tiden att jag på fullaste allvar upplever en känsla av att min kropp inte längre vet hur den ska "värma upp sig" på naturlig väg.
Med andra ord så är det jag går igenom nu en "badkars version" av det näsan upplever när man under sin förkylning har gått och snortat på nässprayen lite för mycket.
 
Oh well, en super enkel lösning på "problemet" hade kunnat vara att ta på mig en extra tröja och sedan hålla mig borta från badkaret ett par dagar i väntan på att kroppen ska börja producera sin naturliga "uppvärmning" igen men jag kan verkligen inte låta bli...
 
Själva badandet är något som verkligen hjälper mig i pendlandet mellan mina nattpass på jobbet och övergången till att känna mig frisk och kry under mina lediga dagar.
Även om det "går" att hoppa från vaken natt till att "umgås i ljuset" på dagtid så upplever jag ändå ibland en viss känsla av att jag är stel och att huvudet bär på hundra kilo med "jetlag".
Då hjälper det att dränka sig i badet en timma.
 
Däremot... det må vara avslappning till 100% men så kul är det inte att bada haha, så ofta går jag "all in" och kör ansiktsmask, bodyscrub, hårinpackningar, epilerar benen, låter ipaden ligga på golvet med youtube igång så att jag kan lyssna på någon bra dokumentär mm.
Och badbomber har dessutom blivit jätte viktigt i denna "ritual" bland kakel och badskum.
 
 
Dessa skönheterna ovan köpte jag på en pop-up butik som för tillfället finns på torget i närheten av där jag bor och jag har verkligen norpat åt mig bomber varje gång som jag har gått förbi eftersom de är så sjukt billiga.
Varje badbomb kostar 15 kr styck och man får så mycket för pengarna.
Jag har nämligen aldrig förstått mig på människor som slänger i hela bomber i badkaret -vem behöver så mycket i ett enda bad?- så även i vanliga fall när jag köper en badbomb på Lush så "ignorerar" jag hela grejen med att den "löser upp sig" på ett fint och mönstrat sätt om man använder hela.
Jag brukar nämligen knacka till dem med en hammare och sedan så fyller jag en glasburk med de krossade bitarna så att jag kan använda en bit åt gången per bad.
Och tro mig... det räcker + att vattnet blir precis lika hysteriskt färgglatt som om man hade använt hela bomben!
 
 
Jag är förresten också helt såld på dessa soap bars, även de kostar 15 kr i pop-up butiken på Frölunda torg och jag gör samma sak med dem som jag gör med badbomberna.
Dvs att jag tar en kniv, delar upp hela tvålen i små kuber och sedan så använder jag en kub i badet tillsammans med en bit krossad badbomb och det blir verkligen alldeles lagom och perfekt.
Man kan även riva tvålen på ett rivjärn och sedan "strössla" ner det i vattnet om man vill ha ett skummande bad.
 
#EkonomiskKommentarer

Kom ihåg


Trackback