Vegansk ostkaka med smak av saffran

Med tanke på att julen är över så kanske det här receptet på saffrans ostkaka känns lite smått inaktuellt men eftersom det är alldeles för gott för att ignoreras bara för att tomten har kommit och gott så tänker jag ändå bjuda på det.
 
(Dessutom... om man hoppar över bjästen på ingredienslistan och efter tillagning låter den stå och dra några minuter i ugnen så kan man sedan servera den som en vegansk version av saffranspankaka och toppa med glass och sommarbär.)
 
 
2 dl soyamjölk
3 matskedar polenta
1 matsked bjäst
*valfri mängd saffran och
några små saltflingor*
 
Koka upp soyamjölken och stäng sedan av värmen.
Häll i polentagrynen och rör hela tiden om med en visp för att unvika att det blir klumpar.
När inga tecken på klumpar finns och smeten är prima ballerina så tillsätt bjäst, salt, och saffran.
Ät "ostkakan" när den har svalnat lite och toppa med kanel eller sylt.
 
Obs: Receptet motsvarar en portion och trots att det ser lite "snålt" ut på tallriken så är det extremt mättande.



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback