throwback thursday - China and all that green

 
Jag vet redan nu att många av mina "trowback thursdays" kommer att fokusera på olika minnen som jag har från Kina och under den perioden som mina föräldrar bodde i Shanghai, och någon gång så kommer det säkert dyka upp ett mer välskrivet inlägg som jag faktiskt har lagt ner tid på men tills dess så får det bli något "mildare" och lite simpelt som en liten smygstart på allt jag har att berätta.
 
Två minnen som alltid bubblar upp så fort jag tänker tillbaka på min vistelse i Shanghai är:
1. Allt i Kina som ser ut att vara choklad är egentligen bruna mosade bönor - detta lärde jag mig egentligen redan första dagen då jag och min bästa vän Ida köpte varsin panda-bulle och sedan upptäckte (efter en stor tugga) att den bruna fyllningen inte var choklad!
Men trots att detta skedde redan första dagen så tog det ca tre-fyra dagar av besvikelser där "choklad" milkshakes och cupcakes visade sig bära på samma bruna hemlighet haha.
Konstigt nog så tycker jag idag att det är jättegott och varje gång jag besöker Saigon Food som är en asiatisk livsmedelsbutik så köper jag alltid den sortens fika på bruna bönor som jag i Kina tyckte smakade pest^^
 
 
 
 
2. Alla dessa vackra parker som fanns överallt!
Det var som att besöka det ena sagolandet efter det andra och min favorit var helt klart Hengshan park som låg precis vid mina föräldrars lägenhet.
Det kändes som en helt annan värld, folk tog med sig sina fåglar i bur och hängde sedan upp burarna på krokar i träden för att fåglarna under ca en timme skulle kunna "prata" med varandra och när vi satt på en bänk precis vid en liten sjö så simmade sköldpaddor förbi lika självklart som att man i Sverige brukar få se fåglar.
En annan sak som också skedde i parkerna var att folk promenerade baklänges och viftade på händerna.
Det kallas för "retrowalking" och är en form av lätt träning som har sina rötter långt tillbaka i Kinas historia.
 
En annan park som jag verkligen gillade och som jag kallade för Shanghais version av Göteborgs slottskog haha, är Yuyuang Garden.
Det var inte förrän jag besökte Yuyuang Garden som jag verkligen fick den där första "Wow vi är i Kina" känslan. Yuyuang Garden är en enda stor kinesisk klichè med sina körsbärsträd, koifiskar, folk som är klädda i traditionella silkes kimonos, kinesisk arkitektur med sina röda tak och drakar.
Det var också där som vi blev som mest utstirrade - jag med mina tatueringar och min bästa vän Ida med sitt blonda hår-
 
Jag älskar verkligen Kina och kan ibland längta tillbaka.
Men föredrar såklart att ha mina föräldrar hemma i Sverige igen.
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback